Resep Daging

Resep Daging

  • 33 Recipes
Ayam Bakar Bumbu Terik

Ayam Bakar Bumbu Terik

Jadi rasanya mirip2 sama ayam panggang Klaten yang udah pernah ku share juga resepnya dulu. Beberapa waktu lalu sempat ngobrol di email sama tante Francine di email tentang aneka masakan
Resep Daging : Iga Kambing Bakar

Resep Daging : Iga Kambing Bakar

ResepDaging. Hati Kambing Bumbu KacangResep Ampela. ResepDaging. Hati Ampela Cabai HijauResep Masakan Saus Ayam KuluyukResep Bebek
Resep Daging : Rabeg Khas Banten

Resep Daging : Rabeg Khas Banten

ResepDaging. Resep Bebek. Nyalakan api, aduk, dan masak sampai daging berubah warna. Bebek Goreng Sambal TerasiResepDaging
Bhindi Subzi ( Stir -  Fried Okra ) - AFF Indian Subcontinent

Bhindi Subzi ( Stir - Fried Okra ) - AFF Indian Subcontinent

Kepelbagaian budaya inilah yang mencorak keunikan dalam resepi masakan yang dikongsi bersama. Amie berkesempatan mencuba salah satu resepi yang mudah berasaskan sayur dari buku masakan My Indian Kitchen oleh Hari Nayak
Resep Dasar Cupcakes Choco

Resep Dasar Cupcakes Choco

Resep Cupcakes ini untuk membuat 9 cupcakes 200gr margarin. Bahan. 200gr margarin. 120gr gula halus. 100gr dark cooking coklat
SATE DAGING AROMA LENGKUAS

SATE DAGING AROMA LENGKUAS

Cari-cari inspirasi akhirnya nemu resep sate daging aroma lengkuas di Sedap. Untuk yang mau mencoba, berikut ini resepnya ya
Daging lada hitam

Daging lada hitam

daging goreng lada hitam. menu daging memang sesuai untuk majlis kenduri kan. gee memang gemarkan daging dimasak begini
Daging Masak Hitam

Daging Masak Hitam

Jumpa resepi ni bila Malina memuat naiknya dalam laman FB. DAGING MASAK HITAM TMK. Kebetulan semua bahan yang perlu (kecuali tomato puri) ada, idea untuk makan malam pun tak ada, terus aje mencuba resepi ini
♥ Daging Merah Ala Thai

♥ Daging Merah Ala Thai

Actually niat asal nak masak Daging Grill Pedas. DAGING MERAH ALA THAI. Rasanya menu ni dulu kita dapat masa selongkar resepi2 thai kat dapur K. 1/2 kg daging lembu (direbus sampai empuk). Daging yang dah siap direbus tu potong nipis2 ya. Panaskan minyak sikit, goreng daging dulu sampai kuning2 sikit, ketepikan. Masukkan daging tadi dan bawang besar yg dihiris kacau2 dan rasa garam dan gula. 1/2 kg daging lembu (direbus sampai empuk). 2 ya Panaskan minyak sikit, goreng daging dulu sampai kuning
DAGING MASAK TAUCU

DAGING MASAK TAUCU

Resepi saya jenguk blog Kak Nor Secubit Garam. Masukkan taucu dan juga daging. Masak sehingga daging mengeluarkan airnya
Semur Daging Khas Betawi

Semur Daging Khas Betawi

½ kg daging iris tipis. Masukkan potongan daging, aduk hingga kaku. Masak dengan api kecil hingga daging empuk dan kuah kental
DAGING MASAK MERAH ALA THAI

DAGING MASAK MERAH ALA THAI

p tapi dalam resepi ni tak letak baby corn. dah lama sangat wani tak makan daging masak merah ni tak ingat dah bila last makan hihi
Daging Dendeng

Daging Dendeng

CARI RESEPI. KELUARKAN DAGING DARI AIR REBUSAN. JUMPALAH DGN RESEPI YANG SATU NI. DAGING DIPOTONG NIPIS DAN DITUMBUK DGN LESUNG BATU SUPAYA ELOK NIPISNYA
Sate Daging Sapi Manis

Sate Daging Sapi Manis

Sate Daging Sapi ManisBahan. 500 gram daging sapi has dalam, potong 2x1 cm. Masukkan potongan daging sapi, aduk rata dan diamkan selama 30 menit. Ambil tusukan sate, tusuk 4-5 potong daging. 8 orang 500 gram daging sapi has dalam, potong 2x1 cm 1/2 butir kelapa setengah tua, parut memanjang sangrai, haluskan
Rendang Daging Sapi Jawa

Rendang Daging Sapi Jawa

Demikianlah resep rendang daging sapi khas Jawa Tengah. Rendang Daging Sapi JawaBahan. Rebus bumbu halus, daging, lengkuas, dan serai dalam santan encer
Daging Masak Prune

Daging Masak Prune

Kebetulan ada stok daging beli kat kg ku yg tercinta, memang best sangat lah boleh try resepi ni. Resepi Hanieliza memang senang & sempoi
Daging Api-api yang berapi

Daging Api-api yang berapi

macam tu lah kami sekeluarga lepas makan nasi berlaukan Daging Api-api dari Resepi Chef yang tidak asing lagi iaitu Chef Ismail ni
Kari Daging Berkerisek

Kari Daging Berkerisek

Jadi menu hari ahad ialah Kari Daging + Rebung Berkerisek. Since dah masak kari, ingatkan petangnya nak buat roti puri atau pun roti kerca untuk di makan dengan kuah kari daging ni, tapi macam saya cakap awal tadilah, MALAS so apa pun tak buat
Serunding Daging Chef Gredz

Serunding Daging Chef Gredz

Saya pernah post resepi yang biasa mak saya buat. Kalau dirumah saya di kampung, saban tahun memang ada serunding daging air tangan mak
Daging Masak Prune

Daging Masak Prune

Menu daging yang sedap dimakan bersama nasi minyak, beriani mahupun nasi putih atau apa saja mengikut selera anda
Daging Bawang Goreng

Daging Bawang Goreng

Kali ini saya hidangkan pula menu daging bawang goreng. semakin bertambah lagi sedapnya daging ini. Rebus daging hingga empuk dan hiris nipis