kue

kue

  • 10 Recipes
PUTU AYU LABU KUNING

PUTU AYU LABU KUNING

Bismillah. Kali ini aku buat putu ayu labu kuning untuk camilan keluarga. Menghabiskan sisa frozen pure labu kuning sekalian beres-beres kulkas nih ceritanya
CHEESE SOUFFLE

CHEESE SOUFFLE

My fave ones. Paling suka banget dengan snack yang gurih-gurih gini, kalau ada resep baru udah gak sabar aja pengen nyobain
HOMEMADE FLOUR TORTILLA (LBT#24)

HOMEMADE FLOUR TORTILLA (LBT#24)

Tortilla dalam bahasa Spanyol berarti "torta kecil", atau "kue kecil. Tema LBT#24 kali ini adalah Homemade Flour Tortilla
BITTERBALLEN KEJU

BITTERBALLEN KEJU

Ada yang suka bitterballen. Sama donk kita hehehe. Bitterballen adalah kudapan yang konon aslinya berasal dari Belanda dan mirip dengan kroket
PIE SUSU (EGG TART)

PIE SUSU (EGG TART)

Sebenarnya sudah beberapa kali bikin pie susu, tapi ternyata belum pernah diupload disini ya. Kebetulan sekali beberapa waktu yang lalu Ricke owner Ordinary Kitchen sharing resep pie susu yang biasa dibuatnya
CHEESE COTTON CAKE

CHEESE COTTON CAKE

Diambil dari buku 52 Resep Kue Berlapis dari Sedap, berikut ini resepnya ya. Kebetulan masih punya banyak stok cream cheese di kulkas (anyone
YOGURT PANCAKE

YOGURT PANCAKE

السلام عليكم. Selamat Petang. Pantas jer masa berjalan, dah petang pun hari. Waktu begini sepatutnya entri kuih-kuih ker, mihun goreng ker atau yang sewaktu dengannya untuk juadah minum petang
APPLE PANCAKES with CUSTARD SAUCE

APPLE PANCAKES with CUSTARD SAUCE

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera. Jumaat tiba lagi. Jumaat pertama tahun 2014. Saya tertarik dengan petikan artikel dalam akhbar Sinar hari ini
LEMPENG PISANG PALING SEDAP

LEMPENG PISANG PALING SEDAP

Assalamualaikum,. Hari ini hujan lebat di awal pagi di bumi Langkawi. Sejuknya menggigit hingga ke tulang dan anak-anak juga agak malas keluar dari selimut untuk mandi dan bersiap ke sekolah
APAM PISANG COKLAT URAI

APAM PISANG COKLAT URAI

Assalamualaikum,. Sarapan yang ringkas saya sediakan untuk anak-anak sebelum ke sekolah adalah apam pisang coklat urai