Vegetarian recipes

Vegetarian Spaghetti Yang Simple

Vegetarian Spaghetti Yang Simple

Pagi ni kak Noor nak kongsikan satu resepi spaghetti yang tak pernah akak buat sebelum ni baru first time lah buat spaghetti vegetarian ni,kalau spaghetti biasa yang menggunakan daging atau ayam memang dah selalu buat sebab kegemaran anak2 akak memang semua jenis mee termasuk pasta segala,tapi semua nya dibubuh ayam daging udang dan seumpamanya, tapi kali ni akak menggunakan kacang kuda menggantikan ayam dan daging tu,ternyata sangat menepati citarasa ku yang pencinta kacang ni,sebenarnya akak pun dapat idea dari buku jugak iaitu buku Taste Of Home,tapi dalam buku tu chef nya menggunakan kidney bean sebab takde dalam simpanan so akak guna kacang kuda lah tapi sangat OK akak rasa lah ikut tekak orang tua HAHAHA,lagipun sangat simple bahan nya tk banyak songeh pun apa yang ada kat dapur je,jom semak resepi kalau ada why not di try hari ni
Vegetarian Spring Rolls : Asian Food Fest (Singapore)

Vegetarian Spring Rolls : Asian Food Fest (Singapore)

Bila melihat resepi Vegetarian Spring Rolls dalam buku masakan The best Singapore Cooking oleh Mrs Leong Yee Soo, rasa teruja nak buat terutamanya bila sampai bahagian nak buat kulit popia, tapi akhirnya Amie gunakan kulit popia yang dah siap
Vegetarian Tortilla Pizza Crispy & Sedap

Vegetarian Tortilla Pizza Crispy & Sedap

BAHAN YG DI PERLUKAN2 keping roti tortilla3 biji cendawan shitake segar di potongsedikit potongan capsicum sedikit potongan bawang besarbaby spinach secukupnyamozarella cheese untuk di taburcili sos utk di sapu pada tortillasedikit cili flakessedikit oregano flakesMUDAH MENYEDIAKAN NYASapukan dengan cili sos pada permukaan tortilla, gaulkan cendawan, capsicum, bawang dan spinach dgn minyak zaiton, taburkan mozarella cheese di atas tortilla, susun lah bahan gaul tadi di atas tortilla ikut kreativiti sendiri, akhir sekali taburkan lagi sekali mozarella cheese, cili flakes dan oregano, boleh lah di panggang dalam oven selama 5-10 minitSesekali kita makan yang ringan - ringan macam ni tanpa daging tanpa ayam best jugak jadi vegetarian ni kan makan sayurrr je, tapi besttt pada kaknoor lah sebiji pun boleh habis se orang
Vegetarian Fried Rice

Vegetarian Fried Rice

Because Ryan is a vegetarian. And I am not an expert vegetarian cook, or rather, I am not an expert cook to be honest
Vegetarian Fried Noodles

Vegetarian Fried Noodles

Add in vegetarian oyster sauce, tomato ketchup, chillie sauce and dark soya sauce. 2 tablespoons vegetarian oyster sauce
LUMPIA VEGETARIAN

LUMPIA VEGETARIAN

Lumpia Vegetarian yang lezaat. Namanya lumpia vegetarian. Lumpia…lumpia. Everybody loves lumpia. Garing, bergizi,
RENDANG VEGETARIAN

RENDANG VEGETARIAN

ingat kalo mereka sekeluarga itu vegetarian. vegetarian, isinya minus daging ya udah jelas, jadi kita gantikan deh dengan
Nugget Vegetarian

Nugget Vegetarian

Namun, nugget ternyata juga bisa dibuat dari bahan dasar tanpa menggunakan daging ayam sehingga juga bisa dinikmati oleh kalangan vegetarian
Pizza Vegetarian Tomat Ceri

Pizza Vegetarian Tomat Ceri

Okeh deh, kembali ke resep pizza ini ya, jadi ini termasuk resep vegetarian ya, meatless. Nah semoga resep pizza vegetarian tomat ceri ini bisa bermanfaat ya, silakan mencoba, semoga cocok dengan selera ya

Capcai Vegetarian ala Thai

Salah satu bahan utama yang digunakan untuk masakan tumis capcai vegetarian ala Thailand ini adalah daging analog, yang merupakan protein nabati kemasan siap pakai atau siap olah yang diproduksi pabrik
Resep Masakan Lasagna Vegetarian yang Lezat

Resep Masakan Lasagna Vegetarian yang Lezat

Resep Masakan Lasagna Vegetarian yang Lezat – Umumnya, masakan khas. Kali ini, Lasagna akan kami sajikan bagi anda yang vegetarian
Nasi Uduk ala Vegetarian Sehat dan Nikmat

Nasi Uduk ala Vegetarian Sehat dan Nikmat

Nasi Uduk Vegetarian sehat dan nikmat. Nasi Uduk adalah makanan tradisional Indonesia yang banyak dijual pada pagi hari di berbagai tempat di Jakarta, maka tidak akan terpikir untuk membuatnya di dapur sendiri, apabila kita tinggal di Jakarta dan sekitarnya
Resep Sayuran : Kare Vegetarian

Resep Sayuran : Kare Vegetarian

Kare Vegetarian. Resep Sayuran. Bahan. 100 gr wortel, rajang kasar. 200 gr kol. 125 gr terung. 70 gr buncis. 1 potong tahu, potong dadu