Rendang recipes

Resep Rendang Daging Sapi Asli Padang

Resep Rendang Daging Sapi Asli Padang

Rendang Padang, siapasih yang belom mengenal makanan khas yang satu ini. Banyak resep daging rendang namun setelah dimakan ternyata dagingnya masih keras dan a lot
Rendang Daging Lada Hitam

Rendang Daging Lada Hitam

Terima kasih kak Azlita panjangkan resepi rendang lada hitam ni. Ita tumis dahulu bahan kisar hingga harum, * kemudian izah masukkan rempah kari kemudian rempah rendang negori
Rendang Ala Diah Didi's Kitchen

Rendang Ala Diah Didi's Kitchen

akhirnya posting Rendang juga. Masak rendang buka sekali dua kali. kok searching di web nggak ada resep Rendang
RENDANG AYAM SEDAP

RENDANG AYAM SEDAP

Dah lama tak masak rendang. Masa sambutan aidil adha yang lalu pun tak masak rendang maka hari minggu baru ni kita pun merajinkan diri untuk merendang pulak ye
RENDANG PARU

RENDANG PARU

Bikin rendang paru ini entah kapan ya, sampai lupa saking lamanya >. Rendang sendiri adalah makanan khas dari Sumatera Barat yang sudah sangat terkenal
Rendang Daun Singkong

Rendang Daun Singkong

Resep Rendang Daun SingkongBahan. Rendang Daun SingkongMbak WiedRecipe Developer, Food Blogger, Food Photographer
Rendang Sotong...mmg sedap gilerr I tell you..

Rendang Sotong...mmg sedap gilerr I tell you..

Rendang Sotong…mmg sedap gilerrr I tell you. Dapur Tanpa Sempadan. BAHAH-BAHANNYA. -). 1 kg sotong saiz besar (mat guna sotong memang saiz besar 2 ekor = 1kg)
Rendang

Rendang

Kali ini dibuat rendang. Resep hasil browsing sana sini yaaa hasilnya lumayan lah untuk ukuran orang sunda jadilah rendang ala uni julia #keselek
Rendang Kerang

Rendang Kerang

kali ini kita mau mencicipi rendang ya. Gimana kalau mencicipi rendang jenis lain. setelah mencoba menu rendang kerang ini memang unik
RENDANG PEDAS ITIK.....

RENDANG PEDAS ITIK.....

haa semlm UJ masak rendang pedas itik. Apalagi klu itik tu dibuat rendang. Selalunya dlm keluarga UJ itik ni selalunya dibuat rendang
Rendang Ayam Mudah

Rendang Ayam Mudah

Hari ini saya ingin berkongsi resepi rendang ayam mudah, kegemaran anak saya. Memandangkan seleranya bermusim, so memang dua tiga minggu ni asyik buat rendang ayam sahaja
RENDANG DAGING MEKAH ... Juadah Di AidilFitri

RENDANG DAGING MEKAH ... Juadah Di AidilFitri

Hari ini baru sempat nak share resepi Rendang yang saya sediakan pada hari Raya Pertama tempoh hari. Atau kalau yang tinggal area 'Kepala Batas' boleh cari 'Rempah Rendang Daging' disalah sebuah kedai Mamak yang femes di sana
RENDANG AYAM SEDAP

RENDANG AYAM SEDAP

Haaa tu dia berendang bagai lagi ye hari ni…. Hasil carian dari google resepi ni QH ambil dari blog Kak Ummi@Home Sweet Home…kalau ikut pada resepi ni ayam tu tak perlu di goreng dahulu pon takpe…tetapi disebabkan apabila berendang kebiasaan yang mak QH selalu buat goreng dahulu ayam tu jadinya QH dah terbiasa dan terikut stail macam yang mak QH masak…kalau tidak kurang laku la rendang tu kalau ayam tu tidak di goreng dahulu…yang ni ikut la stail dan cara tersendiri mana yang berkenan…
Rendang Ayam (Ala Minang)

Rendang Ayam (Ala Minang)

Kali ini Amie kongsikan masakan biasa, rendang ayam orang malas. Amie gunakan resepi ala-ala masakan rendang Minang
Rendang Jamur Merang

Rendang Jamur Merang

Pengen makan rendang tapi sedang mengurangi konsumsi daging merah. He he… Beberapa hari lalu tiba-tiba saya punya ide untuk membuat Rendang Jamur dengan menggunakan jamur merang