Puding karamel kukus recipes

Resep Puding Karamel Kukus

Resep Puding Karamel Kukus

com – Varian resep pudingkaramelkukus berikut ini mungkin dapat menjadi salah satu alternatif lain saat Anda bosan dengan varian resep puding yang ada
Resep Puding Karamel Kukus Anti Gagal

Resep Puding Karamel Kukus Anti Gagal

Aneka Puding Lezat | Resep PudingKaramelKukus - Coba bikin puding dengan cara dikukus yuk bunda. Proses cara membuat pudingnya itu simpel banget, gampang dibuat dan juga cepet jadi
kek coklat kukus puding karamel

kek coklat kukus puding karamel

Tapiskan dan tuang atas gula karamel / gula hangus tadi. Sumber Dari ~ Akak Ummi @ Home Sweet Home & Shiela @ Spices Journey & kak Melley( TQ (A) Bahan ( Gula Karamel )2 sudu besar gula pasir _ ( jangan lebih, takut terlalu banyak lelehan pada kek nanti )Cara² Taburkan pada dasar acuan silikon dan bakar pada suhu 180°C selama 5 - 8 minit / gula mencair perang keemasan ( suhu bergantung kepada oven masing-masing. (B) Bahan PudingKaramel 3 biji kuning telur1 cawan susu cair ( akak guna susu sejat Ideal )3/4 cawan susu pekat manis1/2 sudu teh esen vanilaCara²Kacau sebati semua bahan ( tak perlu kuat-kuat, kacau lembut sahaja ). Bakar sekejap dalam oven dengan kaedah "bain-marie" ( letak loyang kek dalam loyang berisi air ) selama lebih kurang 20 minit hingga nampak mengeras sikit / pekat sikit permukaan puding tu. Ketepikan dan sejukkan puding lebih kurang 30 minit. ( saya gunakan resipi kek coklat kukus )1 cwn gula1 cwn susu pekat1 cwn susu cair2/3 cwn serbuk koko ( saya letak 1 cwn )1cwn minyak masak>>semua bahan 2 campur n kacau atas api sederhana n sejukkanbhn2 lain. sbb tak cukup hihi )1 1/2 cwn gandum + 1sudu teh serbuk soda>>kacau hingga sebati dlm adunan koko yg dh sejuk kt atas tu>> kemudian tuangkan ke atas karamel yang telah sejuk perlahan2 supaya puding tidak pecah>>bakar dengan menggunakan kaedah bain marie dengan suhu 160C selama sejam @ sehingga masak>>terbalikkan apabila kek betul2 telah sejuk. 2 supaya puding tidak pecah
kek coklat kukus puding karamel

kek coklat kukus puding karamel

(B) Bahan PudingKaramel. bila terpandangkan gabungan kek coklat dan karamel tu, terus jatuh cinta. ( saya gunakan resipi kek coklat kukus )
PUDING KARAMEL PANDAN

PUDING KARAMEL PANDAN

Hari ini bercuti barulah dapat memenuhi special requested dari cinta hati, PudingKaramel Pandan sebagai 'Dessert' untuk berbuka
PUDING PISANG KARAMEL

PUDING PISANG KARAMEL

❀ Panaskan kukusan. Setelah bahan puding siap barulah buatkan karamel. Sesuai dengan keadaan cuaca yang agak panas sekarang, jom kita buat puding pisang sebagai kelainan
PUDING ROTI KARAMEL

PUDING ROTI KARAMEL

Tuang adunan tadi kedalam loyang gula hangus dan kukus sehingga masak. maaf baru nk updet entry puding roti karemel yg mabeless nih
PUDING KARAMEL

PUDING KARAMEL

PudingKaramel ni saya buat untuk Iftar hari kedua atas permintaan anak-anak. Karamel. Ada banyak resipi pudingkaramel berlegar di internet dan semuanya sedap-sedap belaka
Puding Roti Karamel

Puding Roti Karamel

Kemudian kukus sehingga masak. Rasa nya tak payah lah cerita panjang yang penting resepi kan,sebenarnya ini second time akak buat karamel ni mula2 dulu karamel biasa je takde roti,biasa lah first time belum pandai karamel nya agak pahit sebab terlebih lama kat atas api,tapi yang ni agak keras sikit lah rasa nya entah lah tapi boleh makan dari buang kan baik habiskan masuk peyot heee. next time nak cuba resepi yang lain lah yang guna sikit je roti baru lembut kot,kalau adik2 tau karamel yang sedap dan mudah please share ya
KEK PUDING KARAMEL

KEK PUDING KARAMEL

so puding tu tak payah kukus or bakar dulu. salah satunya ialah Kek PudingKaramel ni, selain tu ada juga buat Kek Alunan Kasih tapi lupa nak snap gambar
Puding Roti Marble Kukus

Puding Roti Marble Kukus

Puding roti ini kira macam adik beradik puding roti karamel. cuma yang ini tiada karamel. Puding ni buatnya semalam
PUDING ROTI KARAMEL

PUDING ROTI KARAMEL

Puding yang pertama pada bulan ramadhan ini adalah Puding roti karamel yang menjadi kegemaran anak sulung saya
Puding Roti Salted Karamel Yang Marbeles

Puding Roti Salted Karamel Yang Marbeles

Tuang adunan tadi kedalam loyang gula hangus dan kukus sehingga masak. ASSALAMUALAIKUM dan salam manis semanis pudingkaramel untuk semua adinda-adinda blogger semua nya
PUDING ROTI KARAMEL

PUDING ROTI KARAMEL

Tuang adunan tadi kedalam loyang gula hangus dan kukus sehingga masak. Okay arini kita nak kongsi resipi pencuci mulut yang sgt sedap iaitu puding roti karamel