Nasi ayam hainan recipes

NASI AYAM HAINAN

NASI AYAM HAINAN

Apa kata sesekali cuba masak hidangan seperti nasiayamhainan ini. Air rebusan ayam tu bahagi dua, akan digunakan untuk sup dan nasiayam nanti
NASI AYAM HAINAN SEDAP

NASI AYAM HAINAN SEDAP

Ok ini adalah entry pertama saya untuk tahun ini iaitu NasiAyamHainan. Bahagi dua air rebusan ayam untuk digunakan melengkapkan sup dan nasiayam nanti
Nasi Ayam Hainan

Nasi Ayam Hainan

Untuk nasi. Bahan untuk rebus ayam. Air ~ mesti cukup untuk tenggelamkan ayam. Serbuk pati ayam ~ kalau suka
Nasi Ayam Hainan

Nasi Ayam Hainan

Nasiayamhainan yang sempoi simple tapi sedap. Air rebusan ayam tu bahagi dua, akan digunakan untuk sup dan nasiayam nanti
Nasi Ayam Hainan

Nasi Ayam Hainan

Di dalam periuk lain masak sup ayam hingga mendidih dan masukkan separuh bahagian bahan tumis nasiayam tadi, akhir sekali masukkan pula daun sup, tutup api, ok dah siap, hidang bersama daun salad, hirisan timun dan hirisan tomato sebagai pelengkap menu nasiayamhainan ni
Nasi Ayam Hainan

Nasi Ayam Hainan

Ada sedikit masa petang tadi, saya google beberapa resepi NasiAyam, lalu berkenan mencuba NasiAyamHainan dari blog Azie Kitchen
Nasi Ayam Hainan Rice Cooker (Rendah Lemak)

Nasi Ayam Hainan Rice Cooker (Rendah Lemak)

nasiayamhainan versi rice cooker. Ya selama ini kalau beli nasiayam di tempat langganan selalu minta bagian dada, nah biasa ada sedikit kulit yang tentu saja saya sisihkan
Nasi Hainan Ayam Panggang Ala Kongbap

Nasi Hainan Ayam Panggang Ala Kongbap

Harum kaldu ayamnya itu membuat Nasinya saja sudah enak. Udah lama suami minta di buatin NasiHainan. tinggal di campur ke dalam beras, sewaktu memasak nasi biasa
Nasi Ayam Hainan

Nasi Ayam Hainan

Sebelumnya pernah bikin nasihainan, cuma kurang suka, nggak cocok di lidah, mana saya nggak suka ayam yang amis, klop lah
Nasi Ayam Hainan

Nasi Ayam Hainan

Sebenarnya nasiayamhainan ni, Mr Boss yang request mungkin jugak dia bosan, lately kaknoor masak sangat simple dimple sebab dah sibuk macam-macam nak buat, lagipun kalau hati tak tentu arah berfikir itu ini nak masak pun takde mood, tapi bila dah kena request tu baru sedar diri, nampaknya kita tak boleh terlalu memikirkan sangat, biarlah ALLAH yang menentukan segalanya