Kek recipes

Kek Coklat Puding Karamel

Kek Coklat Puding Karamel

Aku kali ni buat kek coklat puding karamel. Gabungan antara puding karamel dan kek coklat. Dua minggu lepas pun dah buat kek puding karamel, ni kembali pulak dengan kek coklat puding karamel
Kek Coklat Puding Karamel

Kek Coklat Puding Karamel

Asyik dok kenen kek coklat je. Tunggu kek coklat dari Mak Ngah kat Penang tak sampai-sampai, kena buat sendirilah jawabnya
KEK KEJU KEPINGAN KRAFTS SINGLES

KEK KEJU KEPINGAN KRAFTS SINGLES

rasanya ala-ala kek keju kapas sumber Puan Alma dari my resepi. dah lama gak UJ x buat kek bersumberkan keju
KEK CARAMEL COKLAT LEMBAP

KEK CARAMEL COKLAT LEMBAP

ni first time ku cuba buat kek karamel coklat moist. kot sebab biasanya kalau bakar kek ni wani suka buka api bawah saja
Kek Coklat Milo Kukus

Kek Coklat Milo Kukus

Cari resepi kek yang kukus, sebab kalau kek coklat suke yang dikukus. Nampak kat laporan tu cik Puan Mas mama si Adam dah pernah buat kek ni
Kek Lapis Keju ( Cheese Layered Cake )

Kek Lapis Keju ( Cheese Layered Cake )

Kek lapis ni aku buat sebab nak belajar cara melapis dan sebagai buah tangan untuk kak aku. Sebab pernah ada kejadian pahit masa buat kek lapis sebelum ni
Kek Birthday

Kek Birthday

Tayang kek lagi. Kek ni aku buat sekali dengan Pecan Haven Cake With Butterscotch Frosting. Kiranya ada dua biji kek la hari ni
KEK TIRAMISU KUKUS

KEK TIRAMISU KUKUS

Hari ini saya ingin berkongsi resepi Kek Tiramisu Kukus yang sangat mudah, tetapi sedap. Tak perlu keluarkan modal yang besar pun untuk Kek ini kerana bahan-bahannya ada di dapur rumah kita
Kek Pisang Gebu

Kek Pisang Gebu

Ayak tepung gandum, soda bikarbonat dan baking powder, gliss acuan kek dan panaskan oven 180darjah. Akhir sekali baru masukkan minyak masak dan kacau sebati, selepas itu masukkan dalam acuan kek dan bakar pada suhu 180 darjah selama 40 minit atau satu jam
KEK BATIK COKLAT

KEK BATIK COKLAT

rasanye dah bertahun lamanya tak makan kek batik coklat ni. tetiba anakdaraku kak ayin bersuara nak makan kek batik yg homemade punyer
Kek Chiffon Keju

Kek Chiffon Keju

Berbalik pada menu hari ni, aku nak share satu resepi kek chiffon yang sangat sedap ni. Rasa kek ni sangat sedap dengan kelemakan rasa keju yang tidak keterlaluan
RAINBOW CAKE/KEK PELANGI

RAINBOW CAKE/KEK PELANGI

Oooh rindunya nak berblog macam dulu, meletakkan resepi masakan kek kuih yang dicuba, jadi ke tak lain kira, yang penting hasilnya dapat layan tekak kan
KEK LAPIS CEMPEDAK

KEK LAPIS CEMPEDAK

sape nak kek lapis cempedak. dulu pernah wat kek lapis cempedak guna resipi yg berlainan tp lbh sempoi
Kek Lapis Water Melon Cheese

Kek Lapis Water Melon Cheese

Sementara ada kelapangan dan peluang untuk menggodek tepung, eloklah rasanya mencuba resepi Kek Lapis Water Melon Cheese seperti yang anda lihat di bawah ini
KEK LAPIS AISKRIM SODA

KEK LAPIS AISKRIM SODA

ni la dia kek lapis aiskrim soda yg dh berkurun ku simpan resipinye. kek lapis ni salah satu kek lapis yg plg sedap rasanye
KEK COKLAT KUKUS MUNIRA-supermoist!

KEK COKLAT KUKUS MUNIRA-supermoist!

kek cekelat la pulak. RESEPI KEK COKLAT KUKUS MUNIRA. Jgn buka pengukus semasa proses mengukus 45 min yg pertama takut kek jd mendap
Kek Puding Roti Karamel

Kek Puding Roti Karamel

Kek karamel ni mmg cukup femes seantero maya ni. Ramai yang wat bisnes ngan kek ni. RESEPI KEK PUDING ROTI KARAMEL