Coklat recipes

Puding Coklat Oreo

Puding Coklat Oreo

Ini lah hasilnya Puding Coklat Oreo yang Iza buat pagi tadi. Puding ni mempunyai paduan rasa coklat dengan oreo
Kek Coklat Puding Karamel

Kek Coklat Puding Karamel

Aku kali ni buat kek coklat puding karamel. Gabungan antara puding karamel dan kek coklat. Dua minggu lepas pun dah buat kek puding karamel, ni kembali pulak dengan kek coklat puding karamel
Cake Coklat Kukus Moist

Cake Coklat Kukus Moist

Ahai, saatnya coklat-coklat-an dan cake-cake-an dulu ya. sudah berapa hari ini kok ingin coba buat cake coklat kukus yang moist dengan topping coklat ganache, wow
CAKE COKLAT

CAKE COKLAT

Entah kenapa aku pengen banget sama cake coklat yg dioles buttercream dan ditutup parutan coklat, rasanya kok xampe ngiler-ngiler gituuh
CAKE COKLAT KUKUS

CAKE COKLAT KUKUS

coklat oles roti / ganache. Kocok telur bersama gula pasir dan cake emulsifier hingga lembut, masukkan tepung terigu dan coklat bubuk, aduk rata
Puding Coklat ala KFC

Puding Coklat ala KFC

Puding ini rasanya memang sesuai ya untuk penyuka puding coklat. Pertama kali buat puding ini waktu saya ke Palembang, hmmm karena adik saya minta buat macam-macam, akhirnya salah satu makanan yang dibuat adalah puding coklat ala kfc ini
MILO COKLAT MUFFIN

MILO COKLAT MUFFIN

Milo coklat muffin ini saya buat malam tadi sambil menunggu si bongsu siapkan latihan kerja rumah yang diberi oleh cikgu
Kek Coklat Puding Karamel

Kek Coklat Puding Karamel

Asyik dok kenen kek coklat je. Tunggu kek coklat dari Mak Ngah kat Penang tak sampai-sampai, kena buat sendirilah jawabnya
Puding Coklat Belang Favorit Yodha

Puding Coklat Belang Favorit Yodha

Puding coklat belang ini salah satu puding favorit Yodha. coklat gitu lho. kalau dalam bentuk coklat batangan dll
Puding Coklat

Puding Coklat

Kali ini puding coklatnya tidak dinamain puding coklat ala KFC, karena flanya g pake susu F & N tapi pakai my fla coklat, hm
Coklat Cornflakes dan Perhitungan Harga Jual

Coklat Cornflakes dan Perhitungan Harga Jual

Saya buat lagi nih coklat cornflakes kali ini. Ternyata cara membuat coklat cornflakes ekonomis yang saya buat, menempati posisi tertinggi di antara posting-posting saya yang lain saat ini, yup menjelang Lebaran ternyata banyak yang mencari resep cornflakes coklat ini
Puding Coklat Berkuah

Puding Coklat Berkuah

Memandangkan puding coklat sudah agak manis, boleh kurangkan penggunaan gula dalam sos/kuah ini. Assalammualaikum dan Salam Sejahtera
Kek Coklat Milo Kukus

Kek Coklat Milo Kukus

Coklat tak sudah sudah mokcik sorang neh. Kena damping ngan hantu coklat ke. Cari resepi kek yang kukus, sebab kalau kek coklat suke yang dikukus
bola-bola coklat

bola-bola coklat

Ya sudah, akhirnya kue bola coklat ini jadi pilihan saya. Letakkan dalam wadah, biskuit yang telah dihaluskan, gula halus dan coklat bubuk dalam wadah lalu tuang susu kental manis coklat, mentega leleh dan rum esens, aduk rata hingga bisa dipulung
PISANG COKLAT CARAMEL

PISANG COKLAT CARAMEL

- coklat beras (meises) & gula palm (atau bisa juga dengan gula pasir). LUMPIA PISCOK CARAMEL. BAHAN. - 10 lembar kulit lumpia siap beli
Puding Coklat bersama sos vanila

Puding Coklat bersama sos vanila

Salam Maulidur Rasul buat semua. Beberapa hari tak ada entry sebab tuan rumah masih tak berapa sihat, ermmm siksa betul kalau kena batuk dan selsema ni
MUFFIN COKLAT CHIP

MUFFIN COKLAT CHIP

resipi muffin coklat cip ni mmg dok selalu guna resipi yg sama jer sebab mmg dh puashati dgn hasilnya
Crepes Coklat Pisang..Kriuk Renyah..^_^

Crepes Coklat Pisang..Kriuk Renyah..^_^

Tepung crepes mix ini sebenernya rasa original, warna putih biasa, tapi kemaren aku coba kasih coklat bubuk sama pasta coklat buat variasi rasa