Caramel recipes

KEK CARAMEL COKLAT LEMBAP

KEK CARAMEL COKLAT LEMBAP

ASSALAMUALAIKUM. Bismillah hirrahman nirrahim. salam semua apa khabar. lamanyaaaaaaa tak jenguk blog. masih adakah insan insan diluar sana mengingati diri ini hihii
Caramel Cake ( Bolu Sarang Semut )

Caramel Cake ( Bolu Sarang Semut )

Caramel Cake ( Bolu Sarang Semut ). Resep. Kamelia @Cozy Kitchen. Bahan. A. 200 gr gulpas ( bisa dikurangi ). 200 ml air panas
Bolu Caramel aka Kue Sarang Semut

Bolu Caramel aka Kue Sarang Semut

Bolu Caramel yang bersarang cantik. Bolu Caramel atau dikenal dengan sebutan kue sarang semut merupakan salah satu jenis bolu jadul yang selalu jadi favorit saya
Steamed Caramel Banana Cake

Steamed Caramel Banana Cake

Steamed Caramel. Banana Cake. By. Roz@HomeKreationhere. INGREDIENTS. ½ cup Sugar. 1 cup Evaporated. Milk. 3 tbsp Butter
BANANA CARAMEL PUDDING

BANANA CARAMEL PUDDING

Caramel pudding atau puding karamel adalah satu jenis dari hot dessert, yaitu dessert yang sebenarnya disajikan saat panas
APPLE CARAMEL BREAD PUDDING

APPLE CARAMEL BREAD PUDDING

Apple caramel bread pudding ini lebih enak disajikan saat dingin lebih meresap rasa gurih, manis dengan segarnya apel dan kismis
Membuat Caramel Popcorn Sendiri – resep kedua

Membuat Caramel Popcorn Sendiri – resep kedua

Yes, seperti yang pernah saya sampaikan sebelumnya di tulisan Membuat Caramel Popcorn Sendiri bahwa saya sedang mencari jodoh resep yang paling cocok dan paling mendekati rasa seperti di bioskop kondang itu
Banana Caramel aka Pisang Aroma

Banana Caramel aka Pisang Aroma

Nah saya baru tahu kalau nama lain pisang aroma ini banana caramel. Saat jaman SD dulu kebetulan saya sekolah di sdn moh toha Bandung yg berdekatan dengan pasar kebon kelapa dan yg saya ingat di dalam pasar ada penjual kue dengan banyak sekali variasi kue dan enak-enak
REAL Caramel CupCake Spekkoek (LMT)

REAL Caramel CupCake Spekkoek (LMT)

REAL Caramel CupCake Spekkoek. Jadi Caramel CupCake ini juga dikasih bubuk spekkoek. Masak gula pasir+vanilie diatas api kecil hingga menjadi Caramel/mengental
Salted Caramel Macaron

Salted Caramel Macaron

Caramel3 sudu besar sirap1 1/2 cawan gula caster2/3 cawan heavy cream3/4 sudu kecil garam2 sudu besar butter tanpa garamCara nya1
Sticky Caramel Chicken Yang Mantop.

Sticky Caramel Chicken Yang Mantop.

MEMANG SEDAP SANGAT STICKY CARAMEL CHICKEN NI, TAK PERCAYA MESTI KENA CUBA TAU. ASSALAMUALAIKUM dan salam tengahari untuk semua adik-adik, hari ni memang tak kemana-mana lepak-lepak kat rumah suatu yang sangat best sekali, sambil makan minum sesuka hati, dan hari ni ada sorang lagi anak kak Noor, yang rajin memasak, akak cuma sedia kan bahan, dan dia lah yang masak, not bad lah jugakkan, resepi ni dia sekodeng dari buku Aroma, yang di tulis oleh CT DELIMA, MAT GEBU pun ada jugak buat resepi ni, dan ramai lagi rasa nya yang telah mencuba, thanks untuk semua yang berkongsi resepi sedap ni, dan kak Noor pun ingin letakkan di blog kak Noor jugak rujukan anak-anak yang lain
STICKY CARAMEL CHICKEN

STICKY CARAMEL CHICKEN

Bila sos dah agak kering dan bersalut pada wings ia akan jadi sticky dan caramelized macam barbecue chicken
CREAM CARAMEL

CREAM CARAMEL

Semalam i terlihat sahabat FB sis Ct Zubaidah buat jualan 'cream caramel'. Dengan spontan Awin bilang "kenapa tak buat cream caramel"
GARRETT'S CARAMEL POPCORN

GARRETT'S CARAMEL POPCORN

As-salammm semuaa. Hehehehhe apa2 hal. i nak gelak dulu hehehhe. sebab apee. sebab nama popcorn nih laa. laaa ade ke rupa dan rasa macam yang kat garrett tu hahahha
Crunchy Caramel Almond

Crunchy Caramel Almond

Assalamualaikum, selamat sejahtera. Resepi pertama untuk tahun 2014 ni. dah lama juga tak berkongsi resepi dalam blog ni
Caramel Cheesecake

Caramel Cheesecake

Memang manis sikit coz ada caramel, kan. Caramel. Dah lama nak share citer ciskek yg sangat sangat sedap ni
Naseem's Caramel Pudding

Naseem's Caramel Pudding

NASEEM'S CARAMEL PUDDING(Sumber. Caramel. Pour the caramel into the bowl. Make caramel with 3/4 cup sugar. Buat puding ni sehari before 1st ramadhan lagi
Banana Caramel Cake

Banana Caramel Cake

Banana Caramel Cake ni merupakan resepi seterusnya dalam projek melangsaikan stok pisang dalam freezer