Cake lemon recipes

LEMON CAKE

LEMON CAKE

Kalau cake yang satu ini adalah cake favorit keluarga saya yaitu lemoncake. Udah lama juga ya saya gak posting resep cake

Coconut Lemon Cake

Base cake nya buttermilk cake, dilalayer dengan olesan lemon curd. Brosing sana sini akhirnya pilihan saya jatuh pada resep Coonut cake di joyofbaking
LEMON YOGURT CAKE

LEMON YOGURT CAKE

LEMON YOGURT CAKESumber. sebab ada lemon *memang suruh hubby beli lemon untuk buat kek ni pun. Sementara kek suam, tuang adunan lemon dan gula tadi ke atas kek dan biar ianya meresap ke dalam kek
Lemon Cake with Lemon Curd Filling

Lemon Cake with Lemon Curd Filling

Langsung deh ya ke lemoncake. Suaminya pesen cake dari seminggu yg lalu. Si lemon curd bikin sensasi asem yg enak dan seger
LEMON CHIFFON CAKE

LEMON CHIFFON CAKE

Pewarna kuning lemon secukupnya (optimal). Kocok kuning telur, gula dan parutan kulit lemon dengan wisk hingga gula larut
Lemon Marble Cake

Lemon Marble Cake

Resep ini saya peroleh dari buku Terampil Membuat Cake & Pastry oleh Yasa Boga. Sebenarnya resep aslinya menggunakan parutan kulit jeruk sunkist namun karena dirumah yang ada cuma lemon, akhirnya dipakai juga
Menu Lemon Cheese Cake Tanpa Oven

Menu Lemon Cheese Cake Tanpa Oven

Menu Lemon Cheese Cake Tanpa Oven - Anda sukan makan kue keju, berikut disajikan menu Lemon Cheese Cake Tanpa Oven yang dapat anda nikmati bersama sajian teh hangat sebagai kudapan sore
ALMOND LEMON CAKE

ALMOND LEMON CAKE

Sebenarnya buat lemoncake ini menyesuaikan dengan isi kulkas, soalnya bolak balik buka tutup pintu kulkas kok yang mencuri perhatian si lemon ini
Lemon Butter Cake

Lemon Butter Cake

Biar beda dan tetap spesial aku buat LemonButtercake, sekalian untuk bikin Buttermilk sari Lemonnya

KBB#23 Cheesy Fun - Lemon Cheese Cake

Keluarkan cheesecake dari oven. Untuk 8-10 porsi¼ cup port ----- (*sejenis wine - bisa diganti)¼ cup orange juice75g sultanas150g mascarpone400g ricotta125g gula kastor2 btr telur, pisahkan kuning dan putihnya3 buah lemon, parut kulitnya60g tepung terigu80g manisan apricot, iris tipis Crust. Letakkan loyang ke atas loyang oven/loyang biscuit (oven tray/baking tray), panggang selama 1 jam, atau hingga permukaan cheesecake set tengah2nya dan berwarna emas kecoklatan di sekelilingnya. Biarkan cheesecake di dalam oven dengan pintu dibuka sedikit selama 50-60 menit. Gunakan pisau tumpul secara perlahan ke sekeliling cheesecake, lalu biarkan hingga betul2 dingin. Keluarkan cheesecake dari loyang dan dinginkan dalam kulkas selama 2 jam sebelum disajikan
VANILLA & LEMON POUND CAKE

VANILLA & LEMON POUND CAKE

Wani nak kongsi pertama kali buat pound cake, tapi dah rasa berpuas hati dah dengan tekstur kek ni. dalam resepi ni wani ada tambah jus lemon, resepi asal tak letak, kalau tambah jus lemon, biasanya tekstur kek lagi gebu dan ada setengah info wani baca kalau nak kek tahan lama letak jus lemon
LEMON CURD TART

LEMON CURD TART

Lemon curd ini kalau saya bilang multi fungsi ya, enak untuk olesan roti atau bisa juga untuk isian pie, sus atau olesan cake