Kek recipes

Kek Keju@Cheese Cake

Kek Keju@Cheese Cake

gebus jugak walaupun hampir sakit jantung cis kek ni hahaha. CHEESE CAKE@KEK KEJU. sapu acuan kek dengan marjerin dan taburkan tepung
KEK BATIK COKLAT

KEK BATIK COKLAT

akhirnya berjaya gak membuat sendiri kek batik coklat yg sgt sedap nih. Sediakan Loyang yg dialas plastik bersih(tujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dr loyang tanpa mencacatkannya)
KEK SERIKAYA SARAWAK

KEK SERIKAYA SARAWAK

kek serikaya sarawak ni wat malam tadi. resipi lbhkurang cam kek mata kucing yg wat aritu. RESIPI KEK SERIKAYA SARAWAK
Kek Lapis Water Melon Cheese

Kek Lapis Water Melon Cheese

Sementara ada kelapangan dan peluang untuk menggodek tepung, eloklah rasanya mencuba resepi Kek Lapis Water Melon Cheese seperti yang anda lihat di bawah ini
Kek Coklat Moist ~ kukus

Kek Coklat Moist ~ kukus

Resepi kek ni sy share dari blog Ros @ jintanmanis. guna kaedah double boiler, kemudian curah pada kek yang telah sejuk dan taburkan coklat rice diatasnya
KEK LEMON SEDAP DAN GEBU

KEK LEMON SEDAP DAN GEBU

Perkongsian resipi untuk petang ini iaitu Kek Lemon Sedap dan gebu. Serius sedap kek ni. dan kalau boleh jangan skip tuang lemon glaze kerana ia menambahkan lagi kelazatan kek ini
KEK COKLAT KUKUS MUNIRA-supermoist!

KEK COKLAT KUKUS MUNIRA-supermoist!

kek cekelat la pulak. RESEPI KEK COKLAT KUKUS MUNIRA. Jgn buka pengukus semasa proses mengukus 45 min yg pertama takut kek jd mendap
Kek Chiffon Keju

Kek Chiffon Keju

Berbalik pada menu hari ni, aku nak share satu resepi kek chiffon yang sangat sedap ni. Rasa kek ni sangat sedap dengan kelemakan rasa keju yang tidak keterlaluan
Kek Batik Arora

Kek Batik Arora

Kek Batik Arora. Kek Batik Arora. bahan2. 250 g mentega. 100 gram gula castor. 1/2 cawan susu pekat manis. 250 g tepung gandum
Kek 3 Rasa

Kek 3 Rasa

-Masukkan tepung kek, vanila dan ovalette. -2 cawan tepung kek. Kek 3 Rasa. Resepi by. Matahari71 di sini. Resepi telah di Edit [ hanya bahan perasa aje yg di edit
KEK MARBLE TRIO

KEK MARBLE TRIO

kek marble trio CMG ni mmg selalu wat sebelum nih. ni kek wajib try utk semua blogger masakan. x try rugi tau sbb sedap banget keknya
KEK TAPAI UBI KAYU

KEK TAPAI UBI KAYU

hari ini saya sekeluarga bersarapan dengan kek tapai ubi kayu. Bagi saya kek ini sangat sedap. Pertama kali saya makan kek ini di Sidoarjo, Jawa Timur ketika bercuti di Surabaya bulan Mei yang lalu
KEK PISANG CHOCOLATE CHIP

KEK PISANG CHOCOLATE CHIP

kek pisang pulak. RESIPI KEK PISANG. huhuu. pisang lagik. Baru wat petang tadi. harap2 jangan ada yg boring ngan menu2 pisang yg kita wat nih
KEK COKLAT KUKUS

KEK COKLAT KUKUS

) Ini adalah kek yang saya hasilkan untuk sambutan hari lahir si kecil minggu lepas. Ia adalah kek coklat biasa yang di kukus, tetapi kali ini saya hiaskan dengan cream keju
Kek Coklat Puding Karamel

Kek Coklat Puding Karamel

Aku kali ni buat kek coklat puding karamel. Gabungan antara puding karamel dan kek coklat. Dua minggu lepas pun dah buat kek puding karamel, ni kembali pulak dengan kek coklat puding karamel
Kek Lapis Watermelon Cheese

Kek Lapis Watermelon Cheese

Diam tak diam lama juga rasanya tak membuat kek lapis. Sesekali kena juga buat kek lapis sebab membuat kek lapis memerlukan kebiasaan selain menuntut kesabaran yang tinggi
KEK SERIKAYA PANDAN

KEK SERIKAYA PANDAN

mmg best resipi kek nih. Kek Pandan Serikaya. mmg x puas2 makan kek sarawak nih. seperti kek2 sarawak yg lain